Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa UNNNMS

Zupa UNNNMS

Autor:

Przepisów i artykułów: 1854 Ocena: 42672

Dodano:

Odsłon: 3297

Bardzo smaczna i delikatna zupa, która podobnie jak rosół w niedzielę, pojawić się może na Waszych stołach. Tym bardziej, że sezon już rozpoczął się. A co kryje się pod nazwą UNNNMS? U Nas Nic Nie Marnuje Się…Dlaczego? Nie ze skąpstwa. Lubimy produkty „wykańczać” do końca.

Składniki

  • 1 głąb brokułu
  • 200 g łodyg białych szparagów
  • 3 młode marchewki
  • 1 pomarańczowa papryka
  • por (biała część)
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 łyżka masła
  • 1,5 litra bulionu drobiowego
  • 3 łyżki ryżu
  • 300 g polędwiczek z piersi kurczaka
  • 3 łyżki ryżu
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Głąb z brokułu, końcówki ze szparagów (obrane) i marchew, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Paprykę kroimy w paski.
    Polędwiczki z kurczaka, kroimy na paski.
    Na rozgrzany olej połączony ze smalcem wrzucamy mięso, lekko podsmażamy, z każdej strony.
    Następnie dodajemy warzywa, dusimy kilka chwil pod przykryciem, często mieszając.
    Gorącym bulionem zalewamy warzywa, dodajemy ryż, gotujemy przez kwadrans.
    5 min przed końcem dodajemy paprykę, która będzie idealnie komponować się z całością.
    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń