Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa wiosenna

Zupa wiosenna

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 77

Dodano:

Odsłon: 119

Zupę serwuj z chlebem lub makaronem ;)

Składniki

  • Filet z kurczaka 300g
  • Woda 1,5 l
  • Cukinia 1 szt. (średnia)
  • Marchewka 2 szt.
  • Pietruszka 1 szt.
  • Czerwona papryka 1 szt.
  • Por 1 szt. (mały)
  • Masło 2 łyżki
  • Liście laurowe 2 szt.
  • Ostra papryka - szczypta
  • Vegeta
  • Sól
  • Pieprz kolorowy grubo mielony
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka pokrój w paski lub kostkę i wraz z liściem laurowym wrzuć do gotującej się wody. Gotuj 10 minut pod przykryciem.
    Cukinię, marchewki, pietruszkę, paprykę i por pokrój w krążki.
    W głębokim rondlu rozpuść masło na małym ogniu dodaj warzywa i duś 5 minut. Przypraw do smaku vegetą, papryką solą i kolorowym pieprzem.
    Podduszone warzywa przełóż do garnka z mięsem i gotuj około 15 minut. Przypraw do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń