Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niekonwencjonalne połączenie zupy i deseru z pewnością przypadnie do gustu maluchom, jak również zachwyci podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy. Łatwa i szybka w przygotowaniu.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 188
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 188
Składniki
Wiśnie przebierz, umyj i wydryluj.
Włóż do garnka, posyp cukrem. Dodaj korę cynamonu, goździki oraz skórkę cytrynową. Wlej 3 szklanki wody, zagotuj.Gdy woda zawrze, zmniejsz płomień i gotuj na małym ogniu ok. 10 min.
Następnie wyjmij cynamon, goździki i skórkę z cytryny. Mąkę ziemniaczaną rozrób w 1/2 szklanki zimnej wody. Wlej do zupy i mieszaj, aż zacznie wrzeć. Zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 5 minut.
Zdejmij z ognia i ostudź (w tym czasie kilkakrotnie ją zamieszaj, by na wierzchu nie powstał kożuch). Schłodź.
Twaróg starannie utrzyj ze śmietaną, migdałami, cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem. Z masy dwiema łyżeczkami uformuj kluseczki.
Zupę przelej do talerzy. Do każdej porcji włóż po kilka twarogowych łezek, posyp cynamonem. Podawaj od razu, by kluseczki nie rozmiękły.