Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z czerwonej fasoli"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 76
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 659
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 73
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 76
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 659
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 73
Składniki
Ziarna czerwonej fasoli namocz. Najlepiej pozostaw je w naczyniu z wodą na całą noc. Następnego dnia zalej świeżą wodą i gotuj do miękkości (ok. 60 minut).
W tym czasie oczyść, opłucz pod bieżącą wodą i drobno posiekaj jarzyny: marchewkę, pietruszkę oraz kawałek selera. Wrzuć je do garnka, zalej litrem wody. Dodaj fasolę. Całość posól, gotuj ok. 20 minut.
Na patelni rozgrzej smalec (lub inny tłuszcz). Cebulę obierz, drobno posiekaj, przesmaż na jasnozłoty kolor. Dodaj mąkę oraz słodką mieloną paprykę. Wymieszaj i jeszcze chwilę smaż razem. Przygotowaną zasmażką zapraw zupę fasolową. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem jeszcze 15 minut.
Dodaj 2-3 łyżki przecieru pomidorowego. Całość zapraw śmietaną. Na koniec dodaj pokrojone w krążki chili. Zupę dopraw solą, pieprzem oraz rozdrobnionym czosnkiem.
czas ok. 90 min; porcja – 560 kcal, cena 2,30 złŹródło: Świat kobiety