Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z dziczyzny i borowików

Zupa z dziczyzny i borowików

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1631 Ocena: 37758

Dodano: 24.10.2015

Odsłon: 2501

Prawdziwie leśne smaki.

Składniki

  • 400 g mięsa z jelenia
  • 300 g borowików szlachetnych
  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 1 cebula
  • 1 l bulionu wołowego
  • natka pietruszki
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy na większe kawałki, podsmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę warzywa, smażymy jeszcze 5 min, cały czas mieszając. Całość zalewamy gorącym bulionem i gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Dolewamy przecier pomidorowy i wrzucamy pokrojone w kostkę borowiki. Gotujemy 15-20 min, doprawiamy solą, pieprzem, podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 26 października 2015 Pyszna i aromatyczna zupa :) Niebo dla podniebienia :) Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

izaa_a 25 października 2015 rewelacyjna zupa, ale mi smaku zrobiłeś tylko skąd ja mięso jelenia wezmę ;) Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń