Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I poszło. Było, pysznie i aromatycznie. Przepis zaczerpnięty od Jamie'go Oliver'a.
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4072
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72864
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 543
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15601
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4072
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72864
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 543
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15601
Składniki
Czosnek i cebulę kroimy w cienkie plasterki. Przycinamy i kroimy koper włoski również w cienkie plasterki. Wkładamy warzywa do dużego garnka na średnim ogniu z 1-2 łyżkami oleju kokosowego. Zmniejszamy płomień do małego, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 30 min regularnie mieszając i wlewając trochę wody dla rozrzedzenia ( jeżeli zajdzie taka potrzeba ), aż zmiękną i staną się lepkie. Wkruszamy kostkę bulionową ( Lub doprawiamy lubczykiem, solą i pieprzem ), dodajemy fasolę wraz z zalewą i wlewamy 750ml wrzątku. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 min. Miksujemy blenderem do odpowiedniej konsystencji. Na koniec posypujemy posiekanym koperkiem, natką pietruszki i szczyptą płatków chilli. W między czasie gdy wszystko się gotuje, wbijamy jajko do miski, wsypujemy starty cheddar i płatki chilli. Rozgniatamy nasiona fenkułu, dosypujemy do miski i wszystko dokładnie mieszamy. Chleb kroimy w cienki paski i obtaczamy w masie jajecznej. Smażymy z obydwu stron na rumiano. Według gustu do zupy dodajemy jogurt lub śmietanę. Smacznego!!!