Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I poszło. Było, pysznie i aromatycznie. Przepis zaczerpnięty od Jamie'go Oliver'a.
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6332
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 862
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2220
Królowa grilla :)
Odsłon: 1608
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6332
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 862
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2220
Królowa grilla :)
Odsłon: 1608
Składniki
Czosnek i cebulę kroimy w cienkie plasterki. Przycinamy i kroimy koper włoski również w cienkie plasterki. Wkładamy warzywa do dużego garnka na średnim ogniu z 1-2 łyżkami oleju kokosowego. Zmniejszamy płomień do małego, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 30 min regularnie mieszając i wlewając trochę wody dla rozrzedzenia ( jeżeli zajdzie taka potrzeba ), aż zmiękną i staną się lepkie. Wkruszamy kostkę bulionową ( Lub doprawiamy lubczykiem, solą i pieprzem ), dodajemy fasolę wraz z zalewą i wlewamy 750ml wrzątku. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 min. Miksujemy blenderem do odpowiedniej konsystencji. Na koniec posypujemy posiekanym koperkiem, natką pietruszki i szczyptą płatków chilli. W między czasie gdy wszystko się gotuje, wbijamy jajko do miski, wsypujemy starty cheddar i płatki chilli. Rozgniatamy nasiona fenkułu, dosypujemy do miski i wszystko dokładnie mieszamy. Chleb kroimy w cienki paski i obtaczamy w masie jajecznej. Smażymy z obydwu stron na rumiano. Według gustu do zupy dodajemy jogurt lub śmietanę. Smacznego!!!