Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z indykiem, ryżem i warzywami

Zupa z indykiem, ryżem i warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2353

Dodano:

Odsłon: 5699

Pożywna zupa z dodatkiem mielonego mięsa z indyka, z warzywami i ryżem.

Składniki

  • 2 łyżki masła
  • 1 por
  • 4 gałązki selera naciowego
  • 3 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 g mięsa mielonego z indyka (z udźca najlepiej)
  • 2 litry rosołku warzywnego
  • 100 g ryżu
  • 100 ml kwaśniej śmietany
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Natka pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pora pokroić w półkrążki, marchewkę w drobną kostkę, selera w plasterki, czosnek posiekać.
    W garnku rozgrzać masło, dodać warzywa bez czosnku, smażyć 10 minut, dodać czosnek, smażyć 2-3 minuty.
    Warzywa przełożyć do miski.
    Do garnka włożyć mięso i przesmażyć ok 10 minut.
    Warzywa przełożyć do mięsa, zalać rosołkiem, gotować 15 minut, dodać ryż gotować kolejne 10 minut.
    Śmietankę zaprawić gorącą zupą, przelać do zupy, wymieszać.
    Dodać sok z cytryny, sól i pieprz oraz posiekaną natkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń