Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z kapustą"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 438
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 438
Składniki
Kapustę pekińską poszatkuj.
Do mięsa mielonego dodaj jajko, łyżkę sosu sojowego i rozgnieciony ząbek czosnku. Masę wymieszaj, po czym uformuj z niej kule.
Cebulę z dymki posiekaj, zeszklij na oleju. Dołóż pokrojone w plastry grzybki. Przesmaż, zalej wywarem i zagotuj.
Do wrzątku wrzuć mięsne kulki. Gotuj około 10 minut.
Po tym czasie dodaj do zupy poszatkowaną kapustę pekińską oraz posiekany szczypior z dymki. 6. Na koniec wlej sos sojowy i dopraw danie solą oraz pieprzem.
Czas: 45 min, 1 porcja = 250 kcalŹródło: Kurier TV