Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z kapusty – Landrula

Zupa z kapusty – Landrula

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 2025 Ocena: 10501

Dodano: 18.05.2018

Odsłon: 274

Rozgrzewająca i sycąca zupa na obiad.

Składniki

  • Kapusta biała młoda 1 główka
  • Marchewka 20 dag
  • Ziemniaki 1 kg
  • Wędzonka 20 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Kwaśna śmietana 1 szklanka
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, włożyć do rondla, zalać wodą, przyprawić i gotować. Pod koniec gotowania wrzucić pokrojoną wędzonkę, zaciągnąć śmietaną. Podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń