Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z karpia"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
Marchewki, pietruszkę oraz seler obierz, umyj. Pokrój w paski lub plasterki. Cebulę obierz z łupin, przekrój na pół. Opal na rozgrzanej, suchej patelni. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, pokrój w paski. Z pora usuń wierzchnie liście, opłucz, pokrój w talarki. Pieczarki umyj, pokrój w plasterki. Sprawioną rybę umyj. Odetnij głowę oraz ogon. Filety pokrój na mniejsze kawałki.
Do garnka włóż cebulę, ogon, głowę ryby, listki laurowe oraz ziarenka pie przu, ziela angielskiego i wlej ok. 2 litry wody. Gotuj na małym ogniu 40 min. Bulion przecedź, włóż marchewkę, pietruszkę, seler oraz paprykę. Gotuj na średnim ogniu 20-30 min. Następnie włóż kawałki ryby, gotuj ok. 10 min (ryba nie może się rozgotować).
W międzyczasie na patelni rozgrzej masło. Wrzuć por. Mieszając, smaż około 5 min. Następnie dodaj pieczarki i smaż, aż odparuje cały płyn. Przełóż do garnka z zupą, wlej śmietankę i chwilę podgrzewaj. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
100 minut. Porcja: 380 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie