Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z mięsem i zacierkami

Zupa z mięsem i zacierkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 277 Ocena: 1840

Dodano:

Odsłon: 471

Przepyszna zupa gulaszowa z zacierki, jak u babci. Połączenie gęstej pożywnej zupy i cudnych kluseczek.

Składniki

  • ½ kg szynki wieprzowej
  • ½ kg ziemniaków
  • ½ słoika papryki konserwowej
  • Cebula biała
  • Sól
  • Chili
  • olej do smażenia
  • Opakowanie zacierek
  • Puszka pomidorów
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso obieramy z błonek i kroimy w kostkę.
    2. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju.
    3. Do cebuli dodajemy mięso( solimy) i prużymy do miękkości, można podlewać wodą.

  2. 4. W tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę.
    5. Paprykę kroimy w paseczki.
    6. Gdy mięso jest już prawie dobre przekładamy do garnka dolewamy wody.
    7. Dodajemy ziemniaki i gotujemy.

  3. 8. Następnie dodajemy paprykę oraz zacierki, nadal gotując.

  4. 9. Na koniec dodajemy pomidory i doprawiamy chili, chwilę gotujemy.

  5. 10. Zupa gotowa.

  6. 11. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń