Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z wędliną i papryką konserwową"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Składniki
Fasolę namocz na noc w rondlu. Ugotuj do miękkości. Cebulę obierz, posiekaj. Paprykę osącz, pokrój w drobną kostkę. Wędlinę i boczek pokrój na małe kawałki.
Masło stop na patelni, podsmaż cebulę, wędlinę i boczek. Dodaj paprykę, wymieszaj. Całość przełóż do fasolki, dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj.
Przypraw do smaku majerankiem, solą i pieprzem.
Gotuj około 10 minut. Podawaj z ciemnym pieczywem.
Danie jest niedrogie, szybkie do wykonania i można wykorzystać resztki wędlin, które mamy w lodówce. Papryka nadaje mu lekko pikantny smak.
Czas przygotowania: 55 min
Ilość porcji: 6
Cena za porcję: 2,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie