Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka, smaczna i lekka, przygotowana na pozostałym rosole. alternatywa dla pomidorowej.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, jeśli używamy świeżej włoszczyzny również obieramy i kroimy w plasterki lub jak kto woli w kostkę. Warzywa z rosołu należy wyjąć i pokroić inaczej rozgotują się w zupie. Podobnie w przypadku świeżych brokułów i fasolki należy je oczyścić i podzielić lecz nie za drobno. Groszek odcedzamy.
Rosół zagotowujemy z zielem, listkiem i pieprzem. Dodajemy ziemniaki, świeżą włoszczyznę i gotujemy na wolnym ogniu ok 10 minut. następnie dodajemy groszek, brokuł i fasolkę gotujemy 10 minut. Jeśli mamy warzywa z rosołu to należy jej dodać po tym czasie jeśli trzeba dosalamy doprawiamy według naszego smaku znów pozwalamy pogotować się kilka minut, wrzucamy zieleninę i zestawiamy z ognia. można co prawda dodać śmietanę lub zaciągnąć zaprawką ale ja preferuje taką "cienką". 10 minut gotowania brokuła i fasolki niezależnie czy mrożona w zupełności wystarczy. Oddadzą smak ale nie będą rozgotowane i takie ciapiaste. smacznego:)