Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa ze szpinakiem i serkiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 195
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 195
Składniki
Skrzydełko indyka opłucz, zalej 1,5 l zimnej wody, zagotuj, zdejmij szumowiny. Dodaj pokrojoną włoszczyznę (bez pora), liść laurowy, ziele angielskie, gotuj 40 minut. Pora pokrój w paski, podsmaż na łyżce masła, na pozostałym podduś szpinak, wszystko dodaj do wywaru.
Serki pokrój w kostkę, wsyp do zupy, gotuj 10 minut. Przypraw solą i pieprzem. Do śmietany dodaj kilka łyżek gorącej zupy, wymieszaj, wlej do zupy, zagotuj. Podawaj z razowym chlebem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień