Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ze szpinakiem i serkiem

Zupa ze szpinakiem i serkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12881

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Zupa ze szpinakiem i serkiem"

Składniki

  • skrzydełko z indyka
  • 4 średnie pory
  • włoszczyzna
  • 20 dag świeżego szpinaku lub opakowanie mrożonego
  • 20 dag śmietankowego serka topionego
  • 2 łyżki śmietany 12 proc
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • liść laurowy
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Skrzydełko indyka opłucz, zalej 1,5 l zimnej wody, zagotuj, zdejmij szumowiny. Dodaj pokrojoną włoszczyznę (bez pora), liść laurowy, ziele angielskie, gotuj 40 minut. Pora pokrój w paski, podsmaż na łyżce masła, na pozostałym podduś szpinak, wszystko dodaj do wywaru.

  2. Serki pokrój w kostkę, wsyp do zupy, gotuj 10 minut. Przypraw solą i pieprzem. Do śmietany dodaj kilka łyżek gorącej zupy, wymieszaj, wlej do zupy, zagotuj. Podawaj z razowym chlebem.

  3. CZAS: około godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń