Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żur z grzybami i kluseczkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 157
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 157
Składniki
Przepis przysłała Ela Pawelec z Elbląga
Grzyby mocz przez noc. Osącz, pokrój w paski, zalej małą ilością wody, ugotuj. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Zagotuj 2 litry wody.
Dodaj kostkę warzywną i starte warzywa, zagotuj. Wlej zakwas, gotuj 10 min. Dodaj grzyby z wywarem i cebulę, gotuj 20 minut. Dodaj kremówkę, przypraw.
Kluseczki: mąkę rozrób z 9 łyżkami wody, 2 łyżkami oleju i szczyptą soli. Kawałki ciasta ugotuj w wodzie. Podaj z żurem.Źródło: Chwila dla Ciebie