Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żurek z jajkiem i chrzanem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
ok. 70 minut
Boczek opłukać, zalać wodą i gotować do miękkości. Wyjąć, oddzielić tłuszcz od mięsa. Do wywaru włożyć obrane warzywa z włoszczyzny. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, posolić. Gotować, aż jarzyny zmiękną, przecedzić.
Do wywaru dodać zakwas, zagotować, zaciągnąć śmietaną i chrzanem. Przyprawić suszonym majerankiem i pieprzem. Jajka ugotować na twardo, obrać, podzielić na ćwiartki.
Kiełbasę pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Przysmażyć razem na tłuszczu z boczku, przełożyć do żurku. Dodać też pokrojone w kostkę mięso z boczku. Można udekorować zieleniną.Źródło: Twoje Imperium