Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
2-kolorowe muffinki na bazie ciasta bananowego. Jedna część to ciasto bananowe, druga to ciasto bananowo-kakaowe. W trakcie pieczenia rosną, po wyjęciu lekko opadają ale nie zmienia to faktu że są pyszne i wilgotne.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 693
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13311
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 539
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 693
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13311
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 539
Składniki
Banany zmiksować blenderem, dodać miękkie masło, mąkę, sodę, cukier, jajko i jogurt, zmiksować. Ciasto podzielić na dwie równe części, do jednej wsypać kakao, krótko zmiksować.
Do papierowych papilotek włożonych do metalowej formy do muffinek wykładać po ok. jednej łyżce białego i ciemnego ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 25-28 minut.