Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
2-kolorowe muffinki na bazie ciasta bananowego. Jedna część to ciasto bananowe, druga to ciasto bananowo-kakaowe. W trakcie pieczenia rosną, po wyjęciu lekko opadają ale nie zmienia to faktu że są pyszne i wilgotne.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1743
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8289
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 721
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252857
Polecam.
Odsłon: 1386
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1743
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8289
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 721
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252857
Polecam.
Odsłon: 1386
Składniki
Banany zmiksować blenderem, dodać miękkie masło, mąkę, sodę, cukier, jajko i jogurt, zmiksować. Ciasto podzielić na dwie równe części, do jednej wsypać kakao, krótko zmiksować.
Do papierowych papilotek włożonych do metalowej formy do muffinek wykładać po ok. jednej łyżce białego i ciemnego ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 25-28 minut.