Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 121
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3791
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 229
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 201
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 121
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3791
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 229
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 201
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i po jedynym żółtku. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Pieczemy ok 25 min w 180 st.
500 ml mleka zagotowujemy z cukrami. Budyń i mąki mieszamy ze szkl mleka i wlewamy do gotującego się mleka z cukrem, mieszamy, gotujemy do uzyskania gęstego budyniu. Po ostudzenie ucieramy margarynę i dodajemy po łyżce budyniu.
Ubijamy kremówkę ze śmietan fixem.
Na wystudzony biszkopt wykładamy krem budyniowy, układamy herbatniki, kajmak, masę śmietanową i posypujemy startą czekolada. Najlepiej smakuje po kilku godz w lodówce [4-5]. Smacznego:)