Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34148
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1351
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34148
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1351
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i po jedynym żółtku. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Pieczemy ok 25 min w 180 st.
500 ml mleka zagotowujemy z cukrami. Budyń i mąki mieszamy ze szkl mleka i wlewamy do gotującego się mleka z cukrem, mieszamy, gotujemy do uzyskania gęstego budyniu. Po ostudzenie ucieramy margarynę i dodajemy po łyżce budyniu.
Ubijamy kremówkę ze śmietan fixem.
Na wystudzony biszkopt wykładamy krem budyniowy, układamy herbatniki, kajmak, masę śmietanową i posypujemy startą czekolada. Najlepiej smakuje po kilku godz w lodówce [4-5]. Smacznego:)