Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, które najlepiej jest zrobić dzień wcześniej i schłodzić w lodówce przed podaniem.
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 679
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 147
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 83
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 679
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 147
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 83
Składniki
Odlewamy pół szklanki mleka, dodajemy obie mąki i żółtka i mieszamy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, na gotujące się mleko wlewamy powstały budyń i gotujemy cały czas mieszając, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło lub margarynę ucieramy i dodajemy po łyżce przestudzonego budyniu. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem na sztywno. W wyłożonej pergaminem blaszce układamy warstwę herbatników, na to wykładamy masę kajmakową, na masie kajmakowej układamy drugą warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy masę budyniową i równo rozprowadzamy. Na masie budyniowej układamy kolejną warstwę herbatników,na herbatniki wykładamy bitą śmietanę. Na wierzch ciasta ścieramy czekoladę. Ciasto podajemy dobrze schłodzone.