Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na naszych stołach w święta często goszczą serniki, makowce, jabłeczniki, postanowiłam połączyć je w jedno ciasto. Pięknie się prezentuje, równie pięknie smakuje.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, garnek, robot
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94163
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2817
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3587
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1664
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2357
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94163
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2817
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3587
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1664
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2357
Składniki
Mąki przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia i mielonymi orzechami. 5 jajek wybić , ubić na puszysto z 20 dag cukru, dodać produkty sypkie, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika, piec 25 minut lub suchego patyczka. Jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać 7 dag cukru , usmażyć.
2 wybić , dodać 7 dag cukru , ubić na puszysto , dodać ser twarogowy oraz mascarpone , wymieszać, dodać budyń oraz śmietanę , całość wymieszać. Masę makową wyjąć z puszki, wymieszać. Na upieczone ciasto wykładać kleksami większymi lub mniejszymi naprzemiennie, masę serową, masę makową, usmażone jabłka , do wyczerpania składników.
Piekarnik nagrzany do 180 stopni włączyć tylko góra i piec do dobrego zrumienienia sera.
Konfiturę malinową wyłożyć do rondelka dodać 1/2 szklanki wody , zagotować , rozpuścić galaretkę , pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą wylać na ciasto. Pozostawić w lodówce około 2 godzin.
Kroić na porcje , aby w jednej występowały 3 smaki.