Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na naszych stołach w święta często goszczą serniki, makowce, jabłeczniki, postanowiłam połączyć je w jedno ciasto. Pięknie się prezentuje, równie pięknie smakuje.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, garnek, robot
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5384
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29721
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19374
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1025
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5384
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29721
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19374
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1025
Składniki
Mąki przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia i mielonymi orzechami. 5 jajek wybić , ubić na puszysto z 20 dag cukru, dodać produkty sypkie, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika, piec 25 minut lub suchego patyczka. Jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać 7 dag cukru , usmażyć.
2 wybić , dodać 7 dag cukru , ubić na puszysto , dodać ser twarogowy oraz mascarpone , wymieszać, dodać budyń oraz śmietanę , całość wymieszać. Masę makową wyjąć z puszki, wymieszać. Na upieczone ciasto wykładać kleksami większymi lub mniejszymi naprzemiennie, masę serową, masę makową, usmażone jabłka , do wyczerpania składników.
Piekarnik nagrzany do 180 stopni włączyć tylko góra i piec do dobrego zrumienienia sera.
Konfiturę malinową wyłożyć do rondelka dodać 1/2 szklanki wody , zagotować , rozpuścić galaretkę , pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą wylać na ciasto. Pozostawić w lodówce około 2 godzin.
Kroić na porcje , aby w jednej występowały 3 smaki.