Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
4 smaki łączą ze sobą ciasto z makiem, cytrynowe, kakaowe oraz kokosowe. ciasto podzielone jest na 4 części więc każdy znajdzie tu coś dla siebie.
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 471
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 260
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 471
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 260
Składniki
Masło utrzeć z cukrem dodawać stopniowo żółtka, oliwę, mąkę z proszkiem do pieczenia i na końcu powoli ubitą pianę z białek. Ciasto podzielić na 4 części. Do każdej dodać wybrany dodatek: kisiel, mak, wiórki kokosowe, kakao. Blaszkę wyłożyć papierem i wyłożyć ciasto. Pieczemy w 180 C ok. 40-45 minut.
Ciasto dzielimy na 2 części. Masło roztapiamy, dodajemy ser i mieszamy z cukrem i żółtkami. Zagotować, stale mieszkając. W mleku rozrobić budynie i wlać do gorącej masy serowej. Lekko zagotować. Masę serową rozłożyć na 1 części ciasta i przykryć drugą.
Górę ciasta posypać kakao lub cukrem pudrem.