Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
4 smaki łączą ze sobą ciasto z makiem, cytrynowe, kakaowe oraz kokosowe. ciasto podzielone jest na 4 części więc każdy znajdzie tu coś dla siebie.
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 68
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 681
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 98
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 108
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 68
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 681
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 98
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 108
Składniki
Masło utrzeć z cukrem dodawać stopniowo żółtka, oliwę, mąkę z proszkiem do pieczenia i na końcu powoli ubitą pianę z białek. Ciasto podzielić na 4 części. Do każdej dodać wybrany dodatek: kisiel, mak, wiórki kokosowe, kakao. Blaszkę wyłożyć papierem i wyłożyć ciasto. Pieczemy w 180 C ok. 40-45 minut.
Ciasto dzielimy na 2 części. Masło roztapiamy, dodajemy ser i mieszamy z cukrem i żółtkami. Zagotować, stale mieszkając. W mleku rozrobić budynie i wlać do gorącej masy serowej. Lekko zagotować. Masę serową rozłożyć na 1 części ciasta i przykryć drugą.
Górę ciasta posypać kakao lub cukrem pudrem.