Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwaga - nie dla dzieci! :) Przepis pożyczony od Ewy Wachowicz.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4072
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 166
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4072
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 166
Składniki
W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuścić 5 łyżeczek żelatyny - wystudzić,. Masło i cukier puder utrzeć na gładką masę; powoli wlać 350 ml ajerkoniaku oraz żelatynę. Ważne! Szybko ubić schłodzoną kremówkę. Do ubitej na sztywno śmietany wmieszać masę z ajerkoniakiem.
Biszkopt włożyć do tortownicy o wymiarze 26 cm. woków układamy rurki waflowe tworząc palisadę. Na środek ciasta wyłożyć przygotowaną masę i równomiernie rozprowadzić. Schłodzić w lodówce.
Rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny w 1/3 szklanki gorącej wody, gdy nieco wystygnie wymieszać z resztą ajerkoniaku. Wylać na ciasto. Schłodzić w lodówce 2 godziny. Smacznego.