Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w taki upał jak ostatnio nikomu chyba nie chce się włączać piekarnika, więc polecam sernik na zimno z dodatkiem ajerkoniaku, smaczny, lekki, rozpływający się w ustach
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8950
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8950
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. gorącej (nie wrzącej) wody, odstawić do lekkiego wystudzenia. Twaróg zmiksować z ajerkoniakiem, wlewać powoli przestudzoną żelatynę nadal miksując. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, delikatnie wmieszać łyżką do masy serowo-ajerkoniakowej. Spód blachy 24 x 24cm wyłożyć biszkoptami. Wylać na nie masę serowo-ajerkoniakową. Wstawić do lodówki. Truskawki umyć, pozbyć się szypułek, pokroić w grubsze plastry, wyłożyć na wierzch sernika, Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. wody, wystudzić do lekkiego stężenia, smarować truskawki, wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. (ponieważ zabrakło mi galaretki, wierzch truskawek posmarowałam odrobiną musu truskawkowego). Smacznego :-)