Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w taki upał jak ostatnio nikomu chyba nie chce się włączać piekarnika, więc polecam sernik na zimno z dodatkiem ajerkoniaku, smaczny, lekki, rozpływający się w ustach
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12137
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1309
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39392
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12137
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1309
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39392
Składniki
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. gorącej (nie wrzącej) wody, odstawić do lekkiego wystudzenia. Twaróg zmiksować z ajerkoniakiem, wlewać powoli przestudzoną żelatynę nadal miksując. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, delikatnie wmieszać łyżką do masy serowo-ajerkoniakowej. Spód blachy 24 x 24cm wyłożyć biszkoptami. Wylać na nie masę serowo-ajerkoniakową. Wstawić do lodówki. Truskawki umyć, pozbyć się szypułek, pokroić w grubsze plastry, wyłożyć na wierzch sernika, Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. wody, wystudzić do lekkiego stężenia, smarować truskawki, wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. (ponieważ zabrakło mi galaretki, wierzch truskawek posmarowałam odrobiną musu truskawkowego). Smacznego :-)