Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało nam dużo ucieranego ciasta cytrynowego z którego wycinaliśmy gwiazdki do innego ciasta. Wiadomo takie kawałki ciasta nie zachęcają do jedzenia. Szybko resztki przerobiłam na pyszne bajaderki z żurawiną i rodzynkami. Bajaderki udekorowane gorzką czekoladą wyszły smakowicie i mogą być ozdobą stołu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14236
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1648
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16251
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6547
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14236
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1648
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16251
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6547
Składniki
Resztki ciasta lekko rozdrabniamy w malakserze i przesypujemy do saganka. Wlewamy mleko, dodajemy rodzynki i żurawinę. Wszystko podgrzewamy na średnim ogniu, mieszając. Zdejmujemy z ognia i lepimy kulki. Bajaderki polewamy rozpuszczoną czekoladą.
Wstawiamy do lodówki do stwardnienia.