Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało nam dużo ucieranego ciasta cytrynowego z którego wycinaliśmy gwiazdki do innego ciasta. Wiadomo takie kawałki ciasta nie zachęcają do jedzenia. Szybko resztki przerobiłam na pyszne bajaderki z żurawiną i rodzynkami. Bajaderki udekorowane gorzką czekoladą wyszły smakowicie i mogą być ozdobą stołu.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1574
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 913
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1574
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 913
Składniki
Resztki ciasta lekko rozdrabniamy w malakserze i przesypujemy do saganka. Wlewamy mleko, dodajemy rodzynki i żurawinę. Wszystko podgrzewamy na średnim ogniu, mieszając. Zdejmujemy z ognia i lepimy kulki. Bajaderki polewamy rozpuszczoną czekoladą.
Wstawiamy do lodówki do stwardnienia.