Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało nam dużo ucieranego ciasta cytrynowego z którego wycinaliśmy gwiazdki do innego ciasta. Wiadomo takie kawałki ciasta nie zachęcają do jedzenia. Szybko resztki przerobiłam na pyszne bajaderki z żurawiną i rodzynkami. Bajaderki udekorowane gorzką czekoladą wyszły smakowicie i mogą być ozdobą stołu.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Składniki
Resztki ciasta lekko rozdrabniamy w malakserze i przesypujemy do saganka. Wlewamy mleko, dodajemy rodzynki i żurawinę. Wszystko podgrzewamy na średnim ogniu, mieszając. Zdejmujemy z ognia i lepimy kulki. Bajaderki polewamy rozpuszczoną czekoladą.
Wstawiamy do lodówki do stwardnienia.