Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało nam dużo ucieranego ciasta cytrynowego z którego wycinaliśmy gwiazdki do innego ciasta. Wiadomo takie kawałki ciasta nie zachęcają do jedzenia. Szybko resztki przerobiłam na pyszne bajaderki z żurawiną i rodzynkami. Bajaderki udekorowane gorzką czekoladą wyszły smakowicie i mogą być ozdobą stołu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11286
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4943
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1136
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9836
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11286
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4943
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1136
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9836
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Resztki ciasta lekko rozdrabniamy w malakserze i przesypujemy do saganka. Wlewamy mleko, dodajemy rodzynki i żurawinę. Wszystko podgrzewamy na średnim ogniu, mieszając. Zdejmujemy z ognia i lepimy kulki. Bajaderki polewamy rozpuszczoną czekoladą.
Wstawiamy do lodówki do stwardnienia.