Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodkie ciasto do kawy idealne...
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31396
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14970
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1404
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31396
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14970
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1404
Składniki
BISZKOPT: ubić białka na sztywno,dodać cukier,ocet,proszek do pieczenia,żółtka i delikatnie mąkę.Przepis na dużą prostokątną formę.Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika (180) i piec ok 50 minut.
Przygotować krem "krówka" zgodnie z opisem na opakowaniu.Dodać likier.
Na wystudzony biszkopt nałożyć krem.Następnie równomiernie rozsypać orzeszki.Wierzch ciasta ozdobić "mazańcami" z roztopionej w kąpieli wodnej czekolady.
SMACZNEGO :-)