Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1425
Polecam.
Odsłon: 224
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 31
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7987
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1425
Polecam.
Odsłon: 224
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 31
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7987
Składniki
Krem - 6 żółtek z 24 dkg cukru utrzeć i dodać 10 dkg mąki ziemniaczanej i 1 szklankę mleka z litra.
Wszystko połączyć, zmiksować, reszte mleka zagotować z cukrem waniliowym. Przegotowanym mlekiem zalać zmiksowane składniki, ciągle mieszając aż do zgęstnienia.Pozostawić na małym ogniu przez 1 minutę. Odstawić do ostygnięcia.
Masa - 2 kostki masła rozetrzeć i dodawać po łyżce kremu, wciąż mieszając. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej orzechy - mozna dodaćutarte orzechy lub w całości. Wyłożyć tortownicę biszkoptami zwilżyć ponczem lub esensją lub biszkopt i też zwilżac ponczem.
Następnie wyłożyć masę z orzechami na wierzch owoce,następnie nakładać drugą masę z kakaem też wykładając owocami.
Na koniec przygotować galaretkę owocową i zalać ostudzoną. Włożyc do lodówki do ostygnięcia.