Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 115
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 115
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Krem - 6 żółtek z 24 dkg cukru utrzeć i dodać 10 dkg mąki ziemniaczanej i 1 szklankę mleka z litra.
Wszystko połączyć, zmiksować, reszte mleka zagotować z cukrem waniliowym. Przegotowanym mlekiem zalać zmiksowane składniki, ciągle mieszając aż do zgęstnienia.Pozostawić na małym ogniu przez 1 minutę. Odstawić do ostygnięcia.
Masa - 2 kostki masła rozetrzeć i dodawać po łyżce kremu, wciąż mieszając. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej orzechy - mozna dodaćutarte orzechy lub w całości. Wyłożyć tortownicę biszkoptami zwilżyć ponczem lub esensją lub biszkopt i też zwilżac ponczem.
Następnie wyłożyć masę z orzechami na wierzch owoce,następnie nakładać drugą masę z kakaem też wykładając owocami.
Na koniec przygotować galaretkę owocową i zalać ostudzoną. Włożyc do lodówki do ostygnięcia.