Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie prezentuje się jako tort, tym razem w wydaniu nietortowym ;), chrupie czekolada i chrupią orzeszki. Ja robiłam z połowy masy z przepisu, wydawało mi się za dużo.
Szybkie i bardzo smaczne kluseczki serowe, podane ze śmietaną, cukrem i cynam...
Odsłon: 157
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 18
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 24
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 15
Szybkie i bardzo smaczne kluseczki serowe, podane ze śmietaną, cukrem i cynam...
Odsłon: 157
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 18
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 24
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 15
Składniki
Upiec biszkopt, przepołowić.
Krem: 2,5 szklanki mleka zagotować z cukrem, rozmącić żółtka, resztę mleka rozmieszać z budyniem, zagotować. Masło utrzeć na puch i wciąż ucierając, dodawać po łyżce zimnego budyniu.
Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, rodzynki i 1/2 tabliczki czekolady pokrojonej w kostki. Do białej części masy dodać pokrojone orzechy i pokrojone brzoskwinie. Nasączyć biszkopt sokiem z brzoskwiń. Rozsmarować ciemny a potem jasny krem. Pozostałą część czekolady użyć do polewy lub zetrzeć na tarce. Wstawić do lodówki, aby się przegryzło SMACZNEGO !!!