Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, miękkie, okrągłe, oblane lukrem, a smakiem przypominają trochę biszkopt.
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5462
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 1035
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5462
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 1035
Składniki
Do miski wkładamy margarynę, wbijamy jajka oraz wsypujemy cukier i cukier wanilinowy. Całość miksujemy na gładką masę.
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z mąką pszenną oraz proszkiem do pieczenia. Stopniowo wrzucamy to do miski z wcześniej przygotowaną masą, cały czas miksując. Do całości dolewamy kilka kropel aromatu waniliowego.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy ciasto tworząc kleksy (z podanej porcji wyjdą dwie blachy ciastek). Blachę z ciastkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 20-25 minut. Po upieczeniu, ciastka studzimy i polewamy lukrem.