Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letnie ,lekkie jak puch i bardzo smaczne ciasto.:)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2615
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2615
Składniki
Upiec biszkopt i wystudzić. Białka ubić z cukrem,osobno dodać po jednym żółtku ,dalej ucierać. Kiedy mamy ubite jajka ,dodać przesianą mąkę wraz z pr.do pieczenia,delikatnie wymieszać. Piec na blaszce 25/25 wyłożonej papierem do pieczenia. Ananasy odcedzić z soku. Odlać 200ml soku ,dodać 200ml wody i doprowadzić do wrzenia.Wsypać galaretki cytrynowe i wymieszać do ich rozpuszczenia. Śnieżki ubić w 300ml zimnego mleka na sztywno. Wlać tężejące galaretki i zmiksować. Na wystudzony biszkopt ułożyć delicje,zalać tężejącym kremem,tak by delicje nie poszły do góry. Dać do lodówki.
Kiedy krem już stężał ,ułożyć paski ananasa i zalać galaretką brzoskwiniową lub jaką chcemy.
Smacznego życzę!