Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letnie ,lekkie jak puch i bardzo smaczne ciasto.:)
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 27
Pełna smaku i bogata w składniki zupa tajska. Sezonowe polskie warzywa wczesn...
Odsłon: 19
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 25
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 38
Pychota. Polecam.
Odsłon: 275
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 27
Pełna smaku i bogata w składniki zupa tajska. Sezonowe polskie warzywa wczesn...
Odsłon: 19
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 25
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 38
Pychota. Polecam.
Odsłon: 275
Składniki
Upiec biszkopt i wystudzić. Białka ubić z cukrem,osobno dodać po jednym żółtku ,dalej ucierać. Kiedy mamy ubite jajka ,dodać przesianą mąkę wraz z pr.do pieczenia,delikatnie wymieszać. Piec na blaszce 25/25 wyłożonej papierem do pieczenia. Ananasy odcedzić z soku. Odlać 200ml soku ,dodać 200ml wody i doprowadzić do wrzenia.Wsypać galaretki cytrynowe i wymieszać do ich rozpuszczenia. Śnieżki ubić w 300ml zimnego mleka na sztywno. Wlać tężejące galaretki i zmiksować. Na wystudzony biszkopt ułożyć delicje,zalać tężejącym kremem,tak by delicje nie poszły do góry. Dać do lodówki.
Kiedy krem już stężał ,ułożyć paski ananasa i zalać galaretką brzoskwiniową lub jaką chcemy.
Smacznego życzę!