Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
WCZEŚNIEJ BYŁ KUBUŚ, TERAZ DO NIEDZIELNEJ KAWY BĘDZIE ANANASIK.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 52
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 52
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Ciasto przygotować wg przepisu na babkę majonezową. Może być też biszkopt upieczony wg własnego przepisu. Upieczone ciasto wystudzić i przeciąć na dwie warstwy.
Odcedzić ananasy. Z dwóch puszek wychodzi 0,5 l soku. Kilka ananasów pokroić w drobną kostkę (np. 0,5 x 0,5 cm). Odlać trochę soku do rozpuszczenia budyniu. Pozostały sok zagotować z cząsteczkami ananasów, dodać masło i ciągle mieszając wlać rozpuszczony budyń. Zagotować.
Gorący budyń wylać na pierwszą warstwę ciasta, wyrównać i przykryć drugą warstwą.
Do mleka wsypać sproszkowany krem do torów i miksować do uzyskania gęstej konsystencji. Posmarować drugą warstwę ciasta.
Na kremie ułożyć wg uznania ananasy i wszystko zalać gęstniejącą galaretką cytrynową. Schłodzić.
Smacznego.