Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i soczyste ciasto z ananasem. Łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28427
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28427
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Plastry ananasa osuszamy wykładając na papierowy ręcznik. Rozpuszczamy margarynę. Wybijamy jajka do miski i dodajemy wszystkie składniki oprócz miodu i margaryny. Następnie wyrabiamy ciasto. Teraz wlewamy margarynę uważając żeby nie była gorąca i wyrabiamy dalej. Tortownice 24cm smarujemy margaryną. Na dno wykładamy ananasy i polewamy je miodem. Wlewamy ciasto, lekko równamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny. Po pół godzinie wyciągamy i czekamy aż wystygnie. Otwieramy tortownicę i ostrożnie wyciągamy obracając owocami do góry. Robimy ulubioną kawę i pałaszujemy