Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser do którego potrzebujemy bardzo niewiele składników. Jest łatwy i szybki w wykonaniu, bardzo smaczny i niezwykle oryginalnie i pięknie prezentuje się na stole.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 547
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2799
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 921
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1670
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14526
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 547
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2799
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 921
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1670
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14526
Składniki
Ananasy odsączam z zalewy i układam na papierowym ręczniku. Maksymalnie je osuszam.
Z ciasta francuskiego wycinam krążki, których średnica jest o 2 cm większa od średnicy krążków ananasa. Przekładam je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układam plastry ananasa. W środku umieszczam łyżeczkę konfitury. Brzegi ciasta smaruję białkiem i posypuję cukrem.
Wkładam wszystko do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekę 15 – 20 minut.