Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser do którego potrzebujemy bardzo niewiele składników. Jest łatwy i szybki w wykonaniu, bardzo smaczny i niezwykle oryginalnie i pięknie prezentuje się na stole.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19773
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 456
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 420
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6809
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242318
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19773
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 456
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 420
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6809
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242318
Składniki
Ananasy odsączam z zalewy i układam na papierowym ręczniku. Maksymalnie je osuszam.
Z ciasta francuskiego wycinam krążki, których średnica jest o 2 cm większa od średnicy krążków ananasa. Przekładam je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układam plastry ananasa. W środku umieszczam łyżeczkę konfitury. Brzegi ciasta smaruję białkiem i posypuję cukrem.
Wkładam wszystko do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekę 15 – 20 minut.