Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 200
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 302
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 881
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 200
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 302
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 881
Składniki
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia . Składniki na ciasto wkładamy do miski i zagniatamy. Następnie "wylepiamy spód " . Ja odrywam małe kawałki ciasta, robię w rękach tzw. placki i wykładam blachę doklejając kolejne kawałki ciasta.
Gotujemy mleko, budynie czekoladowe rozrabiamy w kubeczku dodając trochę wody i wlewamy do mleka, energicznie mieszając aby nie powstały grudy. Gorący budyń wylewamy na " ciastowy" spód. Budyń gotujemy bez cukru gdyż w efekcie doskonale skomponuje się smakowo z pozostałymi warstwami ciasta.
Do miski wkladamy pół kostki margaryny i ucieramy z cukrem, dodajemy 4 serki waniliowe i budyń śmietankowy. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka dajemy do masy serowej a z białek ubijamy pianę i także przekładamy do masy. Delikatnie " mikserujemy " składniki na najniższych obrotach i wylewamy jak trzecią warstwę na wystygnięty budyń.
Ciasto pieczemy 40 minut w 180 stopniach, piekarnik góra - dół. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i studzimy wypiek.
Do garnuszka wlewamy śmietankę i łamiemy dwie czekolady. Energicznie mieszamy do zagotowania i zgęstnienia masy. Polewę wylewamy na wystudzone ciasto i całość wkładamy do lodówki - najlepiej na noc. Ja posypałam do dekoracji granulowanum kakao ale można udekorować czym się chce. Smacznego