Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 340
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1955
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3916
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3777
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 536
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 340
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1955
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3916
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3777
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 536
Składniki
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia . Składniki na ciasto wkładamy do miski i zagniatamy. Następnie "wylepiamy spód " . Ja odrywam małe kawałki ciasta, robię w rękach tzw. placki i wykładam blachę doklejając kolejne kawałki ciasta.
Gotujemy mleko, budynie czekoladowe rozrabiamy w kubeczku dodając trochę wody i wlewamy do mleka, energicznie mieszając aby nie powstały grudy. Gorący budyń wylewamy na " ciastowy" spód. Budyń gotujemy bez cukru gdyż w efekcie doskonale skomponuje się smakowo z pozostałymi warstwami ciasta.
Do miski wkladamy pół kostki margaryny i ucieramy z cukrem, dodajemy 4 serki waniliowe i budyń śmietankowy. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka dajemy do masy serowej a z białek ubijamy pianę i także przekładamy do masy. Delikatnie " mikserujemy " składniki na najniższych obrotach i wylewamy jak trzecią warstwę na wystygnięty budyń.
Ciasto pieczemy 40 minut w 180 stopniach, piekarnik góra - dół. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i studzimy wypiek.
Do garnuszka wlewamy śmietankę i łamiemy dwie czekolady. Energicznie mieszamy do zagotowania i zgęstnienia masy. Polewę wylewamy na wystudzone ciasto i całość wkładamy do lodówki - najlepiej na noc. Ja posypałam do dekoracji granulowanum kakao ale można udekorować czym się chce. Smacznego