Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letnia wersja wafla czekoladowego.Smak kokosa połączony z kwaśnym smakiem powidła,pychota:)Często mama robiła te wafelki,gdy byłam dzieciaczkiem ;)
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2265
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11170
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2208
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2265
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11170
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2208
Składniki
Mleko zagotować z cukrem,cały czas mieszając,wsypać wiórka,chwilę pogotować,wystudzić.
Utrzeć masło i połączyć z masą kokosową (zmiksować). Posmarować powidłem jedną stronę andruta i nakryć drugim andrutem,odstawić na bok.Zrobić to samo z kolejnymi dwoma andrutami.Połowę masy kokosowej położyć na przygotowanym andrucie.Położyć na masę biszkopty(wcześniej biszkopty naponczować - wodę wymieszać z cukrem i sokiem z cytryny),resztę masy i przykryć andrutem.
Tak przygotowanego andruta obciążyć czymś cięższym np.deską do krojenia.