Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letnia wersja wafla czekoladowego.Smak kokosa połączony z kwaśnym smakiem powidła,pychota:)Często mama robiła te wafelki,gdy byłam dzieciaczkiem ;)
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 556
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75373
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1603
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 556
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75373
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1603
Składniki
Mleko zagotować z cukrem,cały czas mieszając,wsypać wiórka,chwilę pogotować,wystudzić.
Utrzeć masło i połączyć z masą kokosową (zmiksować). Posmarować powidłem jedną stronę andruta i nakryć drugim andrutem,odstawić na bok.Zrobić to samo z kolejnymi dwoma andrutami.Połowę masy kokosowej położyć na przygotowanym andrucie.Położyć na masę biszkopty(wcześniej biszkopty naponczować - wodę wymieszać z cukrem i sokiem z cytryny),resztę masy i przykryć andrutem.
Tak przygotowanego andruta obciążyć czymś cięższym np.deską do krojenia.