Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korzenny aromat w połączeniu ze słodkimi śliwkami tworzy super ciasto o niezwykłym smaku. Szybkie do zrobienia na dużą formę.
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 91
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 91
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i przyprawą. Miękkie masło ucieramy ze słodzikiem/cukrem.
Do masła dodajemy stopniowo mąkę oraz jajka, cały czas ucierając dolewamy na koniec mleko.
Masę przelewamy do formy (35x25) wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wciskamy śliwki przekrojone na pół i pozbawione pestek. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach.