Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomalutku szykujemy się na Wielkanoc. Szukamy nowe przepisy...coś nowego. Tym razem nowy przepis, ale klasyk;) Baba drożowa...pyszna:)
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16950
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 567
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 74
Kuchnia kurpiowska bazuje na produktach roślinnych – warzywach, kaszach, ziem...
Odsłon: 2777
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16950
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 567
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 74
Kuchnia kurpiowska bazuje na produktach roślinnych – warzywach, kaszach, ziem...
Odsłon: 2777
Składniki
Do miski wsypujemy makę. Przygotowujemy rozczyn mieszając drożdże z ciepłym mlekiem i 50 g cukru. Odstawiamy na 20 minut. Jajko i żółtka ucieramy z reszta cukru.Dodajemy mąkę, skórkę z cytryny, olejek, laskę wanilii i rozczyn. Masło rozpuszczamy i studzimy. Wyrabiamy ciasto. Na koniec dodajemy tłuszcz. Wyrabiamy aż ciasto będzie odchodzić od reki. Wkładamy do formy i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1. 5 godziny. Smarujemy białkiem . Nastawiamy piekarnik na 175 stopni i pieczemy około 30-40 minut/do suchego patyczka/.