Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto szybkie,tanie i smakuje każdemu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10349
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12785
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4552
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10349
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12785
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4552
Składniki
Rozpuść w garnku masło,dodaj miód i chwilę potrzymaj na ogniu.Odstaw aż przestygnie. Przestudzone masło przelej do garnka,dodaj do niego mąkę,proszek,jajka,wiórki i wymieszaj. Pomarańczę dobrze umyj,zetrzyj całą skórkę na tarce i dodaj do ciasta.Wyciśnij sok z całej pomarańczy i również dodaj do ciasta.Wszystko wymieszaj. Przygotuj keksówkę,przelej do niej ciasto.Piecz w 180 stopniach przez 45-50min. Polewę przygotujesz rozpuszczając łyżkę masła i dodając do niego kakao.Możesz jeszcze posypać wiórkami. Smacznego;)