Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
blok czekoladowy to przepyszne ciasto najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień lecz jets tak dobry że tyle moze nie wysiedzieć
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 370
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 114
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 140
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 652
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 178
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16123
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 370
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 114
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 140
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 652
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 178
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16123
Składniki
Mleko (płynne), cukier, masło i kakao przełożyć do garnka i podgrzewać na małej mocy palnika, aż składniki się połączą.Ściągnąć garnek z pieca i miksując lub szybko mieszając trzepaczką dodawać stopniowo mleko w proszku. Mieszać do otrzymania jednolitej masy.Na końcu wmieszać łyżką połamane na małe kawałki herbatnikiMasę wyłożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie o długości 25cm), wyrównać łyżką i wstawić do lodówki do stężenia na ok. 3- 4 godziny lub na całą noc.