Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11058
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6341
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13313
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5076
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11058
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6341
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13313
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5076
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj olej i jogurt, wymieszaj. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia oraz budyniem, dodaj do ciasta. Na koniec dodaj otartą skórkę oraz sok z cytryny.
Formę na babkę , posmaruj masłem i posyp bułką tartą, przelej babkę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec około 30 minut lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.