Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe, smaczne - wilgotne babeczki same znikają z talerza... Wykonasz je w mig bez użycia miksera, co jest przydatne gdy dzieci śpią... ;)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 448
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 448
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Sprawa jest prosta - w jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki (oraz grubo siekana czekoladę), a w drugiej wszystkie mokre.
Delikatnie dosypujemy suche do mokrych mieszając szpatułką (nie mikserem!), wykładamy do foremek, pieczemy ok 20 minut w 170 stopniach.
Przestudzone babeczki możemy ozdobić rozpuszczoną na parze czekoladą z dodatkiem odrobiny masła, ew. odrobinka kawy rozpuszczalnej. Smacznego!