Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe, smaczne - wilgotne babeczki same znikają z talerza... Wykonasz je w mig bez użycia miksera, co jest przydatne gdy dzieci śpią... ;)
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 79
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 42
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2773
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 111
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 79
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 42
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2773
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 111
Składniki
Sprawa jest prosta - w jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki (oraz grubo siekana czekoladę), a w drugiej wszystkie mokre.
Delikatnie dosypujemy suche do mokrych mieszając szpatułką (nie mikserem!), wykładamy do foremek, pieczemy ok 20 minut w 170 stopniach.
Przestudzone babeczki możemy ozdobić rozpuszczoną na parze czekoladą z dodatkiem odrobiny masła, ew. odrobinka kawy rozpuszczalnej. Smacznego!