Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe, smaczne - wilgotne babeczki same znikają z talerza... Wykonasz je w mig bez użycia miksera, co jest przydatne gdy dzieci śpią... ;)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15368
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4595
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 266
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2703
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4824
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15368
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4595
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 266
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2703
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4824
Składniki
Sprawa jest prosta - w jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki (oraz grubo siekana czekoladę), a w drugiej wszystkie mokre.
Delikatnie dosypujemy suche do mokrych mieszając szpatułką (nie mikserem!), wykładamy do foremek, pieczemy ok 20 minut w 170 stopniach.
Przestudzone babeczki możemy ozdobić rozpuszczoną na parze czekoladą z dodatkiem odrobiny masła, ew. odrobinka kawy rozpuszczalnej. Smacznego!