Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu i pyszne babeczki z aromatem pomarańczy, cynamonu i piernika. Idealne na Święta i po Świętach :)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1253
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1692
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 69
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 476
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1253
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1692
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 69
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 476
Składniki
Masło roztapiamy w garnuszku i studzimy. Pomarańczę sparzamy we wrzątku, ścieramy z niej skórkę (potrzebna będzie do kremu), dzielimy na cząstki z których ściągamy białe błonki a następnie blendujemy. W misce mieszamy składniki suche, czyli mąkę, mielone orzechy, sodę, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika oraz cukier. Dodajemy składniki mokre, czyli mleko, roztrzepane jajka, masło oraz 3/4 szklanki zblendowanej pomarańczy i dokładnie wszystko razem mieszamy. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy porcję ciasta do wysokości 3/4 papilotki. Pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 180ºC i studzimy. Śmietankę ubijamy razem z serkiem na gładki krem, dodajemy cukier puder i cynamon i dokładnie miksujemy. Gotowym kremem dekorujemy muffinki i posypujemy czekoladową posypką. Smacznego :)