Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekła ją moja babcia. Piekła ją moja mama. Teraz piekę ją ja!
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 72
Kotlety z kurek nie są z pewnością typowym wykorzystaniem tych aromatycznych...
Odsłon: 828
Mega puszyste i delikatne rogaliki drożdżowe nadziewane masą kajmakową. Ideal...
Odsłon: 103
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 72
Kotlety z kurek nie są z pewnością typowym wykorzystaniem tych aromatycznych...
Odsłon: 828
Mega puszyste i delikatne rogaliki drożdżowe nadziewane masą kajmakową. Ideal...
Odsłon: 103
Składniki
Mieszamy ze sobą wszystkie sypkie produkty. W misce ucieramy margarynę z cukrem, stopniowo dodając po jednym jajku. Gdy powstanie jednolita masa, wsypujemy powoli sypkie produkty, cały czas miksując. Do utartej masy wlewamy olej oraz aromat, miksujemy do połączenia składników.
Ciasto wlewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej mąką foremki o średnicy 29 cm. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 50 min (lub do suchego patyka) w temp. 180 stopni.