Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekła ją moja babcia. Piekła ją moja mama. Teraz piekę ją ja!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4388
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11924
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6792
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4388
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11924
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6792
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Składniki
Mieszamy ze sobą wszystkie sypkie produkty. W misce ucieramy margarynę z cukrem, stopniowo dodając po jednym jajku. Gdy powstanie jednolita masa, wsypujemy powoli sypkie produkty, cały czas miksując. Do utartej masy wlewamy olej oraz aromat, miksujemy do połączenia składników.
Ciasto wlewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej mąką foremki o średnicy 29 cm. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 50 min (lub do suchego patyka) w temp. 180 stopni.