Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu ciasto. Jest pyszne, ma ciekawy, bananowy smak. Do ciasta można dodać rodzynki czy orzechy. Ja dodałam borówki. Polecam.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29719
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2231
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29719
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2231
Składniki
Banany obieramy ze skórek, rozgniatamy drobno widelcem i wrzucamy do miski. Wlewamy do nich olej. Dodajemy jajko i cukier. Mieszamy. Następnie do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Miksujemy wszystko razem, aż uzyskamy gładką masę. Dodajemy borówki – kilka zostawiamy, dodajemy je na wierzch ciasta w formie, mieszamy delikatnie łyżką. Przelewamy ciasto do przygotowanej blaszki może by być forma na babkę czy keksówka (natłuszczona olejem lub wyłożona papierem do pieczenia). Ciasto pieczemy przez około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 °C.