Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć baby. Babka bananowo-cytrynowa jest bardzo dobra, a kardamon wzmacnia jeszcze smak.
babownica
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 52
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 150
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 171
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 335
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 52
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 150
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 171
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 335
Składniki
Banana obrać ze skórki i rozdrobnić w mikserze. Do miksowanego banana dodać sok z cytryny. Jajka utrzeć porządnie z cukrem. Pod koniec ucierania dodać olej rzepakowy, szklankę jogurtu oraz zmiksowanego banana. Mąkę pszenną wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, kardamonem. Przesiać do masy jajecznej i dokłanie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą babownicy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny. Dobrze pomieszać, żeby nie było grudek. Po upieczeniu babę wystudzić na kratce i polukrować, albo poprostu posypać cukrem pudrem. Można ozdobić czekoladowymi jajeczkami. Smacznego Wesołego Alleluja
WESOŁYCH ŚWIĄT