Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć baby. Babka bananowo-cytrynowa jest bardzo dobra, a kardamon wzmacnia jeszcze smak.
babownica
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 117
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9361
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 981
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1153
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 117
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9361
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 981
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1153
Składniki
Banana obrać ze skórki i rozdrobnić w mikserze. Do miksowanego banana dodać sok z cytryny. Jajka utrzeć porządnie z cukrem. Pod koniec ucierania dodać olej rzepakowy, szklankę jogurtu oraz zmiksowanego banana. Mąkę pszenną wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, kardamonem. Przesiać do masy jajecznej i dokłanie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą babownicy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny. Dobrze pomieszać, żeby nie było grudek. Po upieczeniu babę wystudzić na kratce i polukrować, albo poprostu posypać cukrem pudrem. Można ozdobić czekoladowymi jajeczkami. Smacznego Wesołego Alleluja
WESOŁYCH ŚWIĄT