Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka trójkolorowa z budyniami, bardzo dobra.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11648
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11648
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
ciasto-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie dodawać po żółtku, zmiksować.Mikser przełączyć na najniższe obroty. Dodawać porcjami przesianą mąkę z proszkiem do piecz, oraz śmietankę.Zmiksować do połączenia składników. Ciasto rozdzielić do trzech misek. Do jednej dodać budyń cytrynowy, wymieszać . Następnie do drugiego ciasta dodać budyń malinowy,(dodałam jeszcze szczyptę czerwonego barwnika jadalnego) wymieszać . Do ostatniej części ciasta dodać budyń czekoladowy i wymieszać.
Do natłuszczonej i wysypanej foremki z kominkiem, wylać jasne ciasto.
Potem wylać różowe ciasto.
Na koniec wylać ciemne ciasto.
Piekarnik rozgrzać do 175* i piec babkę ok.45-55 min.(sprawdzić patyczkiem) Po upieczeniu, babkę wyłożyć, obracając na ściereczkę.
Po przestygnięciu, polać za nitką rozpuszczoną czekoladą.Nożna polać lukrem cytrynowym i posypać płatkami migdałowymi.Albo oprószyć tylko cukrem pudrem.
Przełożyć na paterę.
Kroić ostrym nożem.