Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna Babka Cytrusowa! Puszysta, Wilgotna, Przepyszna! ZAPRASZAM!
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28696
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 626
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4395
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28696
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 626
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4395
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 170 stopni góra\dół. Do formy o wymiarach 26cm\ 11 cm wylewamy ciasto , wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 40 minut lub do suchego patyczka.
Gdy ciasto jest dobrze wystudzone, przygotujemy glazurę. Do cukru pudru wlewamy sok z cytryny, dobrze ucierając , żeby nie było grudek i lukrujemy ciasto. Na górę można dodać skórkę z pomarańczy i cytryny. Smacznego.
Z pomaranczy i cytryny ścieramy skórkę. Do ztartej skórki wcieramy cukier, co powoduje, że skórka wydzieli swój aromat.
Do misy miksera dajemy jajka, resztę cukru z cukrem waniliowym i ubijamy na największych obrotach przez ok. 10 minut.
Następnie wlewamy śmietanę i wszystkie składniki mieszamy.
Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wszystko krótko mieszamy dodając olej i sok z pomarańczy.