Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cisto połączone z cytryną to bardzo smaczne danie, które warto zrobić, zjeść i polecać, więc to właśnie robię, smacznego.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11882
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16180
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11882
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16180
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5149
Składniki
Do miski wsypać cukier i wbić jajka, dobrze utrzeć na puszystą masę.
Do puszystej masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz wanilie i sok z cytryny. Mieszamy powoli
Cytrynę myjemy i sparzamy następnie zeskrobujemy skórkę .
Masło rozpuszczamy i wlewamy do przygotowanej masy oraz dokładamy skórkę z cytryny i na końcu dodajemy jogurt, całość mieszamy.
Formę smarujemy masłem, piekarnik nagrzewamy do 180 st. C góra/dół i pieczemy babkę przez 40 minut sprawdzając patyczkiem czy środek jest suchy.
Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Wyjmujemy z formy i możemy całość posypać cukrem pudrem ale u mnie jest bez cukru. A teraz to już tylko smacznego