Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego ciasta nie może zabraknąć na świątecznym stole. Znika w oka mgnieniu. Przepis pochodzi z 415. odcinka programu Ewa Gotuje.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 354
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1483
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 668
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1315
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 354
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1483
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 668
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1315
Składniki
Masło roztopić w garnku. Wsypać ksylitol lub cukier. Wlać mleko, dodać kakao i dokładnie wymieszać. Podgrzać, ale nie gotować. Gładką masę odstawić do wystudzenia.
Jajka wybić do miski. Posolić. Utrzeć i przelać do czekoladowej masy. Zmiksować. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać mikserem. Dorzucić pokrojoną czekoladę. Ciasto przełożyć do foremki na babę (wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą).
Wstawić na 30-35 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Po wystudzeniu udekorować lukrem na soku z pomarańczy i kandyzowaną skórką pomarańczową.