Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego ciasta nie może zabraknąć na świątecznym stole. Znika w oka mgnieniu. Przepis pochodzi z 415. odcinka programu Ewa Gotuje.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2435
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 164
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 68
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6374
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 292
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2435
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 164
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 68
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6374
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 292
Składniki
Masło roztopić w garnku. Wsypać ksylitol lub cukier. Wlać mleko, dodać kakao i dokładnie wymieszać. Podgrzać, ale nie gotować. Gładką masę odstawić do wystudzenia.
Jajka wybić do miski. Posolić. Utrzeć i przelać do czekoladowej masy. Zmiksować. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać mikserem. Dorzucić pokrojoną czekoladę. Ciasto przełożyć do foremki na babę (wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą).
Wstawić na 30-35 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Po wystudzeniu udekorować lukrem na soku z pomarańczy i kandyzowaną skórką pomarańczową.