Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka babka czekoladowa. Uniwersalny deser na każdą porę roku. Może go zrobić każdy, skoro mnie się udało.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93429
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2605
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3465
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1567
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2238
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93429
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2605
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3465
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1567
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2238
Składniki
Masło, cukier, kakao i wodę zagotuj i dokładnie wymieszaj. Odlej pół szklanki na polewę. Do wystudzonej mieszanki wsyp mąkę, proszek do pieczenia i 4 żółtka. Wyrób na gładkie ciasto. Ubij białka na sztywną pianę i wymieszaj (łyżką) z ciastem.
Przelej ciasto do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy. Piecz ok. 15 minut w 200 stopniach, następnie obniż temperaturę do 180 stopni i piecz jeszcze ok. 25 - 30 minut. Wystudzone ciasto posmaruj polewą i posyp pokruszonymi orzechami.