Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i wilgotna babka czekoladowa z serem
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 49
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10335
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 998
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 49
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10335
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 998
Składniki
Masa serowa: Wszystkie składniki zmiksuj przy użyciu blendera na delikatną masę.
Ciasto: Wszystkie składniki zmiksuj przy użyciu blendera na delikatną masę. Do lekko przestudzonej masy czekoladowej dodaj jogurt naturalny (dobrze by postał z 15 min w temperaturze pokojowej). Wymieszaj dokładnie.
W osobnej misce utrzyj razem masło, cukier brązowy, ekstrakt waniliowy oraz jajka dodawane pojedynczo. Do masy z masła dodaj masę z czekolady. Wszystko razem zmiksuj. Na sam koniec dodaj sól oraz mąkę. Wszystko ponownie wymieszaj.
Formę do babki z kominem wstaw do piekarnika i rozgrzej go do temperatury 180 stopni. Wyjmij formę i dobrze ją natłuść. Wlej do formy połowę ciasta, na środku rozłóż masę serową w formę wieńca, i na górę wylej pozostałą część ciasta czekoladowego. Piecz na termoobiegu przez 55-65 min. po 30-40 minutach warto zmniejszyć temperaturę do 170 stopni by ciasto z wierzchu nadmiernie się nie przypiekło.